perho.jpg
 
 
 
 

Lähtökohdat

Ravintolakoulu Perho, Helmi Liiketalousopisto ja Haaga-Perho yhdistyivät uudeksi Perho Liiketalousopistoksi. Uusi, yksityinen oppilaitos halusi itselleen uskottavan ja positiivisesti erottuvan ilmeen ja lupauksen. Perinteikäs Perho-logo oli säilytettävä pääosin ennallaan, mutta uuden ilmeen piti olla raikas ja nykyaikainen. Perho-logo on etenkin helsinkiläisten silmissä yhdistynyt jo yli 50 vuoden ajan ravintolakouluun ja nyt haluttiin sekä säilyttää Perhon perinteet että yhdistää brändiin myös liiketalouden ja matkailun koulutusalat.

Luova ratkaisu

Otimme lähtökohdaksi opiskelijan näkökulman: millaisessa koulussa opiskelija haluaisi opiskella? Miten opiskelija haluaisi itseään puhuteltavan? Laadimme Perho Liiketalousopistolle kolme erilaista visuaalista ilmettä, joista valikoitui yksi: "Keskittyminen". Ilme kertoo ammattiylpeydestä ja uskottavuudesta. Halusimme, että nuoret otetaan vakavasti eikä heitä laiteta keskinkertaisiin kuviin heiluttelemaan hauskasti kaulimia. Valitsimme tietoisesti aikuisemman kuvatyylin, joka muistuttaa ennemmin muotikuvia kuin geneerisiä ammattiopiston työhaalarikuvia.

Toteutus

Toteutus on sekoitus akateemista arvokkuutta sekä eloisaa väri- ja kuvitusmaailmaa. Mustavalkoiset kuvat henkivät vakautta, uskottavuutta ja arvokkuutta, mutta vaikutelmaa kevennetään raikkailla brändiväreillä ja sähäkällä viivakuvituksella. Visuaalinen ilme on koulutusmaailmassa selkeästi erottuva ja se on suunniteltu tyylikkyys ja uskottavuus edellä, ei alentuvasti oletettuun nuorison makuun sopivaksi. Kaikki valinnat on tehty sen oivalluksen pohjalta, että opiskelemaan tuleva nuori haluaa olla itsenäinen ja kunnioitettu oman elämänsä päätösten tekijä. Brändille kehittämämme lupaus "Tule siksi, mikä haluat olla" kertoo, että opiskelija päättää itse, miksi haluaa ja voi luoda omannäköisensä tutkinnon.