sininen.jpg
 
 
kesyttamaton.png
 
 
 
KK-80.png
 

Kalevala Koru – Kesyttämätöntä kauneutta.

 
 
 

Kalevala Koru uusi brändinsä alkuvuodesta 2017. Tavoitteena oli modernisoida sen markkinointiviestintää ja puhutella erityisesti nuoria kaupunkilaisia naisia. 

Kalevala Koru haluaa edelleen toimia alkuperäisen ajatuksensa mukaan; kunnianosoituksena suomalaiselle naiselle. Tämä brändin suuri missio kiteytyi sloganiin ”Kesyttämätöntä kauneutta”, jota lähdettiin lanseeraamaan toukokuun 10. päivä 2017.

 
 
 

Lanseerauskampanja

Kesyttämättömän kauneuden tarina lanseerattiin filmin muodossa. Filmin haluttiin toimivan enemmänkin kannanottona kuin mainoksena, ja siksi sen levittämiseen ei ole koskaan panostettu euroakaan – kaikki yli 750 000 katsomiskertaa ovat tulleet täysin orgaanisesti.  

Teos lähti nopeasti leviämään ja ensimmäisen 7 tunnin jälkeen sitä oli katsottu jo yli 100 000 kertaa ja jaettu yli 1000 kertaa Facebookissa. Seitsemän vuorokauden kuluttua jakojen määrä oli kivunnut yli 4516 (pelkästään Kalevala Korun FB-sivuilla) ja katselukerrat yli 750 000 Facebookissa ja Youtubessa. 

Filmin yhteydessä Kalevala Koru kutsui kaikki Suomen naiset liittymään mukaan Kesyttämättömiin. Sen verkkosivuille rakennettiin simppeli palvelu, jossa #Kesyttämätön-tunnuksen pystyi liittämään omaan profiilikuvaansa ja jakamaan sen Instagramissa ja Facebookissa. 

Seuraavaksi brändin tarinaa syvennettiin filmin esiintyjien avulla. Filmissä esiintyi huomattava määrä aitoja, mielenkiintoisia ihmisiä, jotka avasivat nyt henkilökohtaisia tarinoitaan Kalevala Korun Facebook-sivulla ja Instagramissa. Näitä olivat mm. paljon rasistista kuraa niskaansa saanut Miss Helsinki Sephora Ikalaba ja painonnoston maailmanmestari ja lääkäri, 11 laudaturin ylioppilas Anna Khudayarov, jotka kertoivat kuinka he ovat saaneet kamppailla ennakkoluuloja vastaan koko elämänsä. 

Lopulta syntynyt ilmiö kaupallistettiin myynniksi tuomalla valovoimaisimpien esiintyjien tarinat yksittäisten korujen mainontaan, displayhin sekä joihinkin naistenlehtiin. Tällainen oli esimerkiksi Suomen ainoa down-malli, Maija Mattila, joka lienee myös maailman ensimmäinen kehitysvammainen korumannekiini.

 
 
 
ig.jpg
 

CASEVIDEO

 

Tuloksia

 

19 sijan nousu Suomen kiinnostavimmat brändit -tutkimuksessa

750 000+ katselukertaa

16 000+ reaktiota

4500+ jakoa

2500+ kommenttia

Lähes 8 000 profiilikuvaan lisättyä #Kesyttämätön -tunnusta

7 valtakunnallisen median juttua

10 blogikirjoitusta

Lähteenä kahdessa opinnäytetyössä, kahdessa gradussa ja yhdessä tohtorin väitöskirjassa

Osa lukion äidinkielen oppimateriaaleja seuraavat 10 vuotta

1 tatuointi

2 peräkkäistä myyntiennätyskuukautta

0 € käytettyä mediarahaa


Kalevala-FB-gif2.gif
KalevalaKoru-Lehtijuttuja-otsikot2.gif

Asiakas

Kalevala Koru

Suunnittelu

IVALO Creative Agency

Tuotanto

Mjölk

maija.jpg