Jaarahuolto.png
 

Kaikki tuntevat Jäärän: pässinpään, joka ei lähde lääkäriin, vaikka olisi tyrä sylissä ja pää kainalossa. Näillä vanhan liiton Jäärillä olisi usein tarvetta lääkärille, mutta ei rahtuakaan haluja käydä siellä. Pahimmillaan Jäärä menehtyy itsepäisyytensä vuoksi ennen aikojaan.

Tässä oli Lääkärikeskus Aavalle mahdollisuus luoda kaupallinen tuote, joka toimisi samalla myös bränditekona. Jokaista Jäärää kohti on nimittäin kymmenen hänestä huolestunutta läheistä.

 
sukupolvet.jpg

Strategia

Koska Jäärää ei lääkärissä käyminen ja oma terveydentila kiinnosta, suunnittelimme Lääkärikeskus Aavalle Jäärähuolto -palvelun, josta Jäärän hyvinvoinnista huolestuneet läheiset voivat ostaa lääkärintarkastuksen lahjaksi.

Koko hoitoketju laboratorioaikojen varaamisesta lääkärillä käyntiin tehtiin Jäärälle mahdollisimman helpoksi. Markkinoinnin kohteeksi valitsimme Jäärän sijasta hänen läheisensä.

Jäärähuoltoon tullut Jäärä sai kotiinviemisiksi äyskärin ja etenkin autoa rassanneille jääräpäille tutun tuntuisen Jäärän huolto-oppaan.

 

Toteutus

Jäärähuolto lanseerattiin näkyvästi. Kampanja pyörähti käyntiin 35-sekuntisella televisiofilmillä ja samaan aikaan verkossa pyöri 65-sekuntisia versioita eri kohderyhmille.

Jäärähuollosta tehtiin tavallisia ja liikkuvia bannereita. Lääkärikeskus Aava nosti filmiä ja still-kuvia Facebook-tililleen ja maksettuihin FB-mainoksiin.

Mainonta levisi lääkärikeskuksiin ja vastaanottojen materiaaleihin, bussiteippauksiin ja ulkomainontaan aina Lapin hiihtolomakohteita myöten.

 
 

Mainosvideo 35 s

 

Mainosvideo 65 s

 
saitti-kortit.jpg
 
julisteet-jaarahuolto.jpg
Bussi-pera.jpg
Abri-talvi.jpg

 

Tulokset

Kampanjan huomioarvo oli erittäin hyvä. Kansa rakastui joka suvusta tuttuun Jäärä-hahmoon ja mainonta erottui edukseen alan muusta markkinoinnista. Mainosfilmi onnistui vangitsemaan suomalaisuudesta jotain rehellistä ja lämmintä.

Huikeat 57 % mainostusta nähneistä aktivoitui keskustelemaan siitä – tai ostamaan Jäärähuollon. Palvelu tuli myyntiin lokakuussa 2017 ja kun lanseerauskampanja pyörähti käyntiin isänpäivän alla, myynti nousi nopeasti moninkertaiseksi.

Mutta ennen kaikkea onnistuimme ehkä tuomaan monelle Jäärälle lisää vuosia läheistensä parissa.

 

1 198 000

katselukertaa 35s videolle netissä

kom.jpg

Teen 12 h työpäiviä, ei siinä tule itseään ajateltua, perhe oli huolissaan ja sain tällaisen hienon isänpäivälahjan.
Jäärä-lääkäri tiesi mitä halusin kuulla. Suoria vastauksia suoriin kysymyksiin, ei jaarittelua tai syyllistämistä. Mentiin minun ehdoillani… tuntui hyvältä.
Sain joululahjaksi tämän Jäärähuolto-jutskan ja kortissa luki: “Haluamme pitää huolen sinusta, että jaksat toteuttaa haaveesi ja päästä maaliin terveenä.”
Loistava idea. Omassa kaveripiirissä on paljon pienyrittäjiä, jotka eivät käy koskaan
lääkärissä.
 

Asiakas

Lääkärikeskus Aava

Suunnittelu

IVALO Creative Agency

Filmituotanto

Lucy Loves Stories

Verkkosivun toteutus

Druid