EARLY BIRD

Koska lehtien kotiinjakelu vähenee, Sanoma päätti Baronan avustuksella siirtyä Hesareiden kalliista ja kankeasta päivittäisjakelusta moderniin joukkoistettuun jakamiseen. Ivalon rooli oli brändätä palvelu houkuttelevaksi niin vanhoille kuin uusillekin jakelijoille, sidosryhmille sekä lehden tilaajille.

Tiesimme että vanhojen työtapojen korvaaminen uudella on aihe joka tulee aiheuttamaan puhetta. Totesimme että jos jakelijat voivat olla ylpeitä hommastaan, voi asiakas luottaa siihen että saa lehtensä aamulla ajoissa ja mahdollisen negatiivisen puheen määrä vähenee. Hienhajuisen hanttihomman sijaan halusimme luoda mielikuvan siitä että jakelijat eivät ole vain jakelijoita, vaan aamuja pelastavia sankareita, osa modernia vapaata maailmaa ja liikettä jossa voi itse päättää tienesteistään ja työnteostaan.

Palvelu sai nimekseen Early Bird, ja tunnuksekseen ahkeran jakelijan symbolin, linnun joka patsastelee aamuvarhaisella ylpeänä mato nokassaan. Visuaalisuus rakennettiin sankarillisen sporttisten jakelijakuvien varaan. Teksteissä romantisoitiin aamuja pelastavia sankareita.

Nettisivusto suunniteltiin modernin tyylikkääksi, helposti käytettäväksi palveluksi esikuviensa Überin, AirBnB:n ja vastaavien tapaan.

Brändäysprojekti vietiin läpi kevyesti ja tehokkaasti, alle kolmessa viikossa briefistä valmiisiin toteutuksiin. Palvelu pilotoitiin keväällä 2016 ja se aloitti toimialan digitaalisen murroksen.

Valokuvaajana toimi Kari Ylitalo

 


 

Asiakas

Barona Group

Suunnittelu

IVALO Creative Agency